Prins Philip liet personeel miljoenenbedrag na

Prins Philip
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Drie medewerkers van prins Philip zouden een aanzienlijk miljoenenbedrag mogen verdelen. En dat terwijl hij zijn vier kinderen de collectie boeken die hij verzamelde na liet…

Meest trouwe medewerkers

Prins Philip liet bij zijn dood in april bezittingen na met een totale waarde van 40 miljoen. Het grootste deel is onroerend goed en dat erft koningin Elizabeth.

Maar volgens weekblad Weekend liet hij ook een miljoenenbedrag reserveren voor zijn drie meest trouwe medewerkers. Philip bracht de afgelopen jaren meer tijd met hun door dan met zijn kinderen en echtgenote.

Het is niet ongewoon dat leden van de Britse koninklijke familie naast pensionering ook nog een extraatje achterlaten voor het personeel. Maar dat bedrag is nog nooit hoger geweest dan 25 duizend pond.

Kinderen erven geen geld

En dat terwijl Philip de drie mannen een bedrag van tussen de één en twee miljoen pond zou hebben nagelaten. ,,In tegenstelling tot sommige andere leden van het koningshuis, die het werk van hun personeel als vanzelfsprekend zien, zal prins Philip genereus zijn voor de drie mannen die voor hem zorgden”, vertelde een insider aan een Britse krant.

Zijn vier kinderen erven geen geld. Zij kregen de keuze om te nemen wat ze willen uit zijn bibliotheek met 13.000 boeken in Buckingham Palace. Het is wel mogelijk dat daar waardevolle eerste drukken tussen zitten. Volgens weekblad Weekend worden er wél grote bedragen gereserveerd voor de kleinkinderen.

Tags

Koningin Elizabethprins Philip

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie