Ophef in Engeland: “Prins Philip is notoire vreemdganger”

Door: DitjesenDatjes
27-09-2017

Heftige beschuldigen zijn gemaakt richting prins Philip en prins Harry door een parlementslid van de Labour-partij.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Anti-monarchie

Emma Dent Coad (63) is lid van het Engelse Parlement namens de Labour-partij. De politica met linkse overtuigingen is anti-koningshuis, en dat laat ze merken ook.

Onlangs heeft ze heftige beschuldigingen gemaakt naar prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth, en prins Harry.

Vreemdganger

Ten eerste beweert ze dat prins Philip een notoire vreemdganger “hij is al jaren niet meer trouw aan de koningin”, zegt Dent Coad. Ze begint ook over de prinsen William en Harry. “Ze zijn niet al te slim”, zegt ze over hen. “Laat hen maar begaan en playboy zijn of zoiets.”

Helikopter

Ook beschuldigt ze prins Harry ervan dat zijn tijd in het leger een grote nep is. “Harry kan helemaal geen helikopter besturen”, zegt ze. “Daarom hebben ze hem co-piloot gemaakt, zodat hij naast de echte piloot kan zitten en ‘vroom vroom’ mag zeggen.”

Dat zijn flinke beschuldigen want Harry heeft tien jaar in het leger gezeten en is twee keer uitgezonden naar Afghanistan waar hij als helikopterpiloot diende en opgeklommen is tot kapitein.

Opvallend

Emma Dent Coad is al eens eerder in het nieuws geweest door haar opvallende uitspraken. Zo zei ze eerder dat ze ‘de nachtmerrie is van de koninklijke familie’, en vergeleek ze prins William en zijn vrouw Kate met de Kardashians.
Ook wees ze de ontmoeting met de koninklijke familie na haar verkiezing af.

Excuses

Een ander lid van de Labour-partij biedt zijn excuses aan voor de uitspraken van Dent Coad. Via een post op twitter zegt hij “Ik wil duidelijk maken dat de onjuiste beweringen van een van onze collega’s geenszins de visies van onze partij weergeven. Zijne Koninklijke Hoogheid verdient respect en waardering voor zijn dienst bij het leger. Het spijt me dat dit gebeurd is.” 

 

Meer DenD