Prins William doorgedraaid op Caraïben reis

Prins William ging door het lint op reis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De Caribische reis van William en Kate liep anders dan gepland. Vanaf het begin waren er al problemen vanwege protesten van dorpelingen, die helemaal niet blij waren met het bezoek. Dit zou zo frustrerend zijn geweest voor William, dat hij volledig in paniek zou zijn geraakt.

Tijdens de Caribische reis bracht het koppel acht dagen door in het Caribisch gebied en bezocht Jamaica, Belize en de Bahama’s. En hoewel William en Kate de indruk wekken dat de reis een succes was, liep het achter de schermen helemaal anders…

‘Klap in het gezicht’

In Belize zouden ze een cacaoboerderij bezoeken, maar de afspraak werd afgezegd vanwege protesten van dorpelingen. Het Duitse Bunte meldt dat de bewoners het bezoek niet zagen als een eer, maar als een uiting van kolonialisme en een ‘klap in het gezicht’.

Na Belize reisden ze af naar Jamaica. Hier bezochten ze Trenchtown, een wijk in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. Op Instagram verschenen hiervan veel foto’s, waarop William en Kate te zien waren met een grote glimlach. ,,Wat een ongelooflijke dag”, werd er zelfs op hun Instagram geschreven. Toch zou het bezoekje in werkelijkheid heel anders zijn gelopen, want ook in Jamaica waren er protesten tegen de Britse monarchie.

Koken van woede

Ook al wekken William en Kate de indruk dat de reis een groot succes was, volgens royal expert Charlotte Griffiths zou vooral William zich de protesten hebben aangetrokken. Ze beweert dat de prins volledig in paniek raakte en zelfs toen hij voor de camera’s glimlachte, zou hij van binnen gekookt hebben van woede.

Volgens de royal expert is dat begrijpelijk. ,,Het moet heel frustrerend voor hem geweest zijn”, aldus Griffiths in Express. De protesten waren gericht tegen de rol van het Britse koningshuis in het kolonialisme en de slavernij.

Tags

KATEKATE MIDDLETONPRINS WILLIAMWILLIAMWILLIAM EN KATE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck