Prins William te gast in podcast van oud-voetballer Peter Crouch

Door: DitjesDatjes
28-07-2020

Prins William is te horen in een aflevering van de podcast van oud-voetballer Peter Crouch. De aflevering staat vanaf de nacht van dinsdag op woensdag op de website van BBC Radio Five Live, maakte Kensington Palace bekend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De podcast werd in maart en eerder deze maand opgenomen op Kensington Palace ter gelegenheid van Williams Heads Up-campagne, waarmee hij via het voetbal probeert het belang van mentale gezondheid op de agenda te zetten. De finale van de FA Cup dit weekend is omgedoopt tot Heads Up FA Cup-finale. De prins is ere-voorzitter van voetbalbond FA.

De terugkeer van het voetbal is een van de onderwerpen waar William met Crouch, sportjournalist Tom Fordyce en radiopresentator Chris Stark over praat tijdens de podcast. De Britse prins vertelt daarnaast over zijn ervaringen met voetbal en hoe hij als fan graag naar wedstrijden kijkt.

Praat erover

Ook praten de mannen over hoe belangrijk het is om open te zijn over mentale gezondheid en hoe voetbal kan helpen bij psychische problemen. “We hebben allemaal onze mentale gezondheid en we moeten allemaal mentaal fit blijven”, aldus William. “Het is een kracht om over je mentale gezondheid te praten, het is geen zwakte. Als je je niet goed voelt en je ergens mee zit: praat erover, dat is geen probleem.”

Crouch en William waren vorig jaar samen te zien in de BBC-documentaire A Royal Team Talk. Daarin sprak de prins met verschillende prominenten uit de voetbalwereld over het belang van geestelijke gezondheid. De oud-voetballer vertelde in die film openhartig over hoe hij als tiener en jongvolwassene werd gepest en wat voor impact dat op hem heeft gehad.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD