‘Prins William wil kerstdiner koningin Elizabeth overslaan’

Nadat prins Harry in het huwelijksbootje stapte met Meghan Markle, zijn de spanningen in het Britse koningshuis hoog opgelopen. Zo hoog, dat prins William naar verluidt van plan is niet bij het kerstdiner te zijn van koningin Elizabeth.

Regels

Waarom hij zo boos is, zou alles te maken hebben met de houding van zijn eigen familie tegenover die van zijn schoonfamilie. Kate Middleton, de vrouw van William, wordt geaccepteerd door de royals, maar zo hartelijk zijn ze niet naar haar familie.

Voor leden van het Britse koningshuis gelden strenge regels. Een van die regels is dat men pas bij het officiële kerstdiner mag zijn als die getrouwd is met een royal. Hoewel Kate en William al even bij elkaar waren, mocht Kate dus pas deelnemen toen ze officieel ‘ja’ tegen elkaar had gezegd. Maar blijkbaar vond ‘Queen’ Elizabeth het niet nodig zo streng te zijn bij Meghan. Zij zat vorig jaar, nog voordat zij dus getrouwd was, al mee te eten. Ook Doria, de moeder van Meghan, is dit jaar uitgenodigd. En dat terwijl de ouders van Kate er nog nooit bij mochten zijn.

Schoonouders

De Telegraaf schrijft dat William de ongelijke behandeling zo zat is, dat hij van plan is om Kerstmis te vieren bij zijn schoonfamilie. Hij wil het kerstdiner met zijn familie overslaan.