Prinses Benedikte volgt Deense dressuurruiters op tv

Door: DitjesDatjes
28-07-2021

Prinses Benedikte volgt de prestaties van de Deense dressuurruiters op de Olympische Spelen in Tokio op de voet. De zus van koningin Margrethe kijkt vanuit haar kasteel in Bad Berleburg op tv naar de paardensport. Het hof deelde op Instagram een foto van de prinses voor de buis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Benedikte kijkt niet alleen uit vaderlandsliefde, maar ook uit moederliefde. Haar jongste dochter Nathalie is namelijk de bondscoach van het Deense nationale dressuurteam dat dinsdag de vierde plaats behaalde in de olympische finale voor dressuurteams. Woensdagochtend beginnen de individuele finales in de dressuur waar drie Denen zich voor hebben geplaatst. Uiteraard volgt Benedikte ook deze ruiters in hun jacht op een medaille.

Paardensport speelt al heel lang een rol in het leven van Benedikte. De prinses is al meer dan dertig jaar beschermvrouwe van de Deense Hippische Federatie. Haar dochter Nathalie is sinds 2017 bondscoach van het Deense dressuurteam. Zelf kwam Nathalie ook uit op de Olympische Spelen in Peking (2008) en Londen (2012). In Peking won de prinses brons bij het onderdeel teamdressuur.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD