Prinses Laurentien en Prins Constantijn openhartig over relatie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Prinses Laurentien en Prins Constantijn zijn in een interview erg openhartig over hun relatie. 

Prinses Laurentien is de afgelopen maanden druk bezig geweest met een bijzonder project. Bij de opening hiervan was uiteraard ook haar man Constantijn aanwezig. Voor het eerst in lange tijd geeft het koppel samen een interview aan RTL Boulevard. Daarin zijn ze bijzonder openhartig over hun sterke relatie.

“Het is intiem wat hier gebeurt”

Prinses Laurentien barst uit elkaar van trots: ze heeft een plek geopend waar gedupeerde van de toeslagenaffaire met elkaar samen kunnen komen. “Het is intiem wat hier gebeurt. Het schuurt ook, want er komen werelden bij elkaar. Maar vandaag is ook een moment dat er weer een soort nieuw perspectief komt, denk ik. Dat is wat alle ouders hier denk ik voelen”, zegt Laurentien zelf over het project. 

Ook hun dochter Eloise van Oranje was aanwezig bij de opening, en is super trots op haar moeder. “Dag en nacht is ze hier mee bezig geweest”, aldus Eloise. 

Nieuwe balans

Prins Constantijn en Prinses Laurentien hebben sinds 1995 een relatie, en zijn in 2001 getrouwd in Den Haag. Maar in de afgelopen jaren zijn er veel dingen veranderd. In hetzelfde interview vertelt Prins Constantijn dat hij en zijn vrouw een nieuwe balans moeten vinden thuis, nu alle kinderen uit huis zijn. “Ik ben zelf ook wel veel weggeweest. (…) En Laurentien is hier helemaal ingedoken. Maar we vinden elkaar bij de kringloopwinkel”, grapt de Prins. 

“En dat verbindt ons”

Volgens Laurentien is het geheim van hun relatie ‘de onderstroom bespreekbaar maken’.
“Ik geloof heel erg in de onderstroom bespreekbaar maken. Dat doen we ook in ons werk. En als de onderstroom boven komt, dan kun je het oplossen. En dat verbindt ons.”

De Prins vult zijn vrouw aan: “Als er een gevoel opkomt, kan Laurentien dat ook heel goed verwoorden. Als er bij mij gevoel opkomt weet ik niet precies wat ik ermee moet, en dan stop ik het ergens weg. Maar als Laurentien iets voelt denkt ze: dan moet ik het ook bespreken.”

Voormalig kantoorgebouw in Muziekwijk

In een voormalig kantoorgebouw in Muziekwijk in Almere zijn zaterdag de deuren geopend waar gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen praten met elkaar en ambtenaren.

Tags

ELOISE VAN ORANJEOPENHARTIGPRINS CONSTANTIJNPRINSES LAURENTIENRELATIETOESLAGENAFFAIRE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck