Prinses Mabel NOG vermogender dit jaar

Mabel Wisse Smit
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Prinses Mabel is er net zoals veel Oranjes weer op vooruit gegaan dit jaar. De weduwe van prins Friso staat voor de derde keer op rij in de Quote 500, een stuk hoger dan vorig jaar…

Quote

In de Quote is te lezen dat het vermogen van prinses Mabel met maar liefst 93 (!) procent gestegen is ten opzichte van vorig jaar. De prinses bekleed de 66e plek op de lijst van Nederlands allerrijksten. Haar vermogen is inmiddels – hou je vast – maar liefst 560 miljoen. Vorig jaar stond de prinses op de 140e plaats, met een vermogen van 290 miljoen. Het jaar daarvoor werd haar vermogen geschat op 240 miljoen.

Aandelen

Hoe komt prinses Mabel aan zo’n enorm vermogen? Door een handige zet van haar inmiddels overleden man Friso. Hij investeerde in het techbedrijf Adyen, Mabel profiteert nu van een waardestijging van deze aandelen.

Na zijn dood verkocht Mabel een deel van zijn aandelen voor 43 miljoen.

Oranjes

De Oranjefamilie staat wederom in de lijst van de rijkste families. in totaal zijn zij geschat op een vermogen van 1,1 miljard euro. Hiermee hebben zij de twaalfde plek.

Vanaf volgend jaar zal ook prinses Amalia hieraan bijdragen. Bij de aanbieding van de Miljoenennota op Prinsjesdag kreeg Amalia te horen dat zij in 2021 een bedrag van maar liefst 107.000 euro kan verwachten.

Amalia wordt eind 2021 achttien jaar, wat betekent dat zij een gedeelte van haar uitkering dat jaar al kan verwachten. Haar ‘eindejaarsuitkering’ bedraagt een schamele 107.000 euro. Zij krijgt dit bedrag omdat zij in 2021 maar liefst 24 dagen achttien jaar oud is.

In 2022 kan Amalia rekenen op een ruime 1,5 miljoen euro…

Tags

AMALIAPRINS FRISOPRINSES MABELQUOTEVERMOGEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie