Prinses Margriet krijgt volledige steun van echtgenoot

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Prinses Irene en prinses Margriet hebben heel duidelijk laten weten hoe zij denken over de bomenkap in Soestdijk. De zussen waren zo geschokt dat ze een brief aan de gemeente schreven. Nu laat de echtgenoot van Margriet, Pieter van Vollenhoven, zich ook uit over de bomenkap.

‘Kritisch zijn’

,,Prinsessen kritisch op plannen bomenkap en bebouwing bij paleis Soestdijk”, begint van Vollenhoven. ,,Inderdaad moet je nu-na de discussie over de boomkap voor biomassa centrales en onze wens om vanwege klimaatdoelen nieuwe bossen aan te planten- kritisch zijn bij plannen m.b.t. boomkap”, legt van Vollenhoven uit. 

Bron: Twitter

Duidelijke brief aan gemeente

In de brief aan de gemeente lieten de zussen weten: ,,In een tijd waarin eerder wordt gezocht naar mogelijkheden om bossen aan te planten, is het kappen van bomen op zijn minst onwenselijk. En zeker niet een bebouwing in een oud bosgebied. Wij steunen daarom degenen die het Borrebos willen beschermen en zouden daaraan toe willen voegen dat wij het ook belangrijk vinden om de natuur terug te geven aan zichzelf op het voormalige kazerneterrein.”

Irene zet zich in voor natuur

Prinses Irene was al eerder in de media. Zij gaf zich toen aan enorme zorgen te maken om de natuur, omdat deze zo onder een grote druk staat. 

Tags

DE ORANJESNEDERLANDS KONINGSHUISORANJESPALEIS SOESTDIJKPIETER VAN VOLLENHOVENPRINSES IRENEPRINSES MARGRIETSOESTDIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck