Prinsjesdaglunch Harry Mens ver weg van Haagse sores

Harry mens lunch
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Caroline van der Plas van de nieuwe Boerenpartij was niet de enige volksvertegenwoordiger die niet in de Grote Kerk bij de Troonrede was. Aan tafel 14 in het Breakers Beach House zat namelijk Jeroen de Vries, de voormalig communicatieman achter Thierry Baudet, ook afwezig te zijn.

,,Ik denk niet dat ze mij missen”, knipoogde de huidige senator van de Groep Otten. De Vries had er geen zin in om als decorum te fungeren.

Samen met 130 andere gasten schoof de senator aan bij de traditionele Prinsjesdaglunch van makelaar-presentator Harry Mens. Jarenlang bivakkeerde Harry, die voor de eerste keer een bril droeg, met het bonte gezelschap op het Lange Voorhout maar verkoos vorig jaar al de locatie bij Grand Hotel Huis ter Duin.

Business Class

Dat is ook meteen de plek waar zijn zondagse talkshow Business Class vandaan komt. Hoteldirecteur Stephan Stokkermans (,,Dat was snel geregeld”) is bij met de overstap van Harry Mens. ,,De Hotels van Oranje gaan dicht en ik wilde graag in Noordwijk blijven”, lichtte Harry zijn besluit toe. ,,Ik ben nog niet helemaal tevreden.”

De zee wordt namelijk komende weken weer het decor van de talkshow, die bijna wekelijks op de hak wordt genomen door de mannen van Voetbal Inside. Met name René van der Gijp is een vaste fan.

Willibrord Frequin

Veel belangstelling voor de boodschap van koning Willem-Alexander was er niet bepaald. Van Willibrord Frequin, Frank Jansen, die overhoop ligt met zijn ex Rogier, de Noordwijkse burgemeester Wendey Verkley, keukenkoning Jan Tieleman: ze waren er allemaal.

Frank Jansen klonk vastbesloten: ,,Rogier wil een omgangsregeling met mijn hond, maar ik betaal nog liever de 100 euro boete dan dat ik mijn hond bij hem breng.”

De meerderheid van de lunchgangers ziet meer in nieuwe verkiezingen in plaats van het doormodderen met Sigrid Kaag en haar besognes in de huidige kabinetsformatie.

Maar daar ging het niet over aan tafel en tijdens het netwerken.

Geert Schaaij, financieel expert en bekend van Beursgenoten met een mooi huis vlakbij Marbella, haalde opgelucht adem na de bosbranden die zijn villa bedreigden. Yves Gijrath was trots dat hij genomineerd is met Erik de Vlieger voor een serieuze podcastprijs. Terwijl Arie van Bellen, eigenaar van paardenrenbaan Duindigt, met grootste plannen rondloopt voor het Wassenaarse object.

Rare Prinsjesdag

Na corona had de society op deze rare Prinsjesdag voldoende met elkaar te bespreken. De Nederlandse Julio Iglesias, Willen Janz, deed ook nog een duit in het zakje. Amor, Amor Amor en My Way in het Spaans verjoegen alle politieke problemen naar de achtergrond.

Senator Jeroen de Vries was blij dat hij gekozen had voor Noordwijk aan Zee, waar een heerlijk herfstzonnetje de Noordzee deed schitteren. Hij wilde wel zijn politieke lessen delen. ,,Ik heb geleerd dat het in de Haagse politiek gaat om drie dingen: beeldvorming, beeldvorming en beeldvorming…”

Ondertussen danste Catherine Keyl tussen de tafels en zagen we de perfecte gastheer Harry Mens en zijn dochters Suze en Marlous Mens keuvelend tussen de uitgelaten gasten: het nieuwe parlementaire jaar 2021-2022 is geopend!

Tags

CDAHARRY MENSHUIS TER DUINROB LABADIETWEEDE KAMERVERKIEZINGENYVES GIJRATH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck