PROF. SLIM TIJDENS WORKSHOP VOOR DITJES & DATJES: ,,Verander je leefstijl, eet anders en wordt ouder…”

Hofstra
Door: DitjesDatjes
20-09-2017

,,Negentig procent van alle hartinfarcten ontstaat door een ongezonde lifestyle.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Prof. dr. Leonard Hofstra, cadioloog van beroep en de man achter de SLIM-methode om af te vallen, draaide er in Utrecht tijdens de workshop voor lezers van Ditjes & Datjes er niet omheen. Wie langer wil leven, moet zijn leefstijl veranderen. De overtollige kilo’s moeten weg, de stress de deur uit, ga beter slapen en gun jezelf ook momenten zonder mobiele telefoon en Ipad, waren een paar opmerkelijke adviezen.

,,Wie meer koolhydraten eet, leeft korter. En wie meer vet eet, leeft langer”, citeerde Hofstra uit een recent medisch onderzoek dat volgens hem tegen alle richtlijnen ingaat.

Prof. Slim houdt tijdens workshop lezers van Dikes & Datjes een spiegel voor

De deelnemers aan de workshop luisterden geboeid naar Hofstra, omdat ze – vanwege verschillende redenen – een eind willen maken aan hun overgewicht. Bijna 300 lezers hadden zich voor deze avond aangemeld. Slechts tien waren uitgenodigd voor de workshop.

‘Prof. Slim’ hielp ze deze avond op weg. In een bijna anderhalf uur durend verhaal vertelde hij over de verschillende stappen die je zelf kunt zetten en die Hofstra uitvoerig heeft beschreven in zijn boek ‘Snel Slim’ (De succesvolle afvalmethode).

Hofstra, die deze maanden de lezers van Ditjes & Datjes voorziet van tips om af te vallen, heeft een eenvoudige boodschap. Wie verandering wil, moet een paar zaken in zijn leven aanpakken. Meer bewegen, meer slaap, andere voeding en minder stress door regelmatig ‘het brein’ op te ruimen.

Prof Slim
Prof. Leonard Hofstra over koud koud douchen: twee keer per dag en je valt af…

Slaaptips

Op tijd naar bed

Donkere slaapkamer

Slaapkamer alleen gebruiken voor slapen

Geen smartphone, geen tv

Voedingtips

Geen koolhydraten

Rood fruit

Vis, vlees, maar geen aardappels, rijst, pasta, brood etc.

Slim

SLIM: Ga Gezond Eten

,,Zorg ervoor dat je goed gevuld bent als je Slim doet. Eet veel groente. 200 gram, 300 gram? Maakt niet uit. Maar vermijdt suikers. En zorg er thuis voor dat je een ‘gezonde koelkast’ en ‘gezonde keukenkastjes’ hebt. Breng jezelf niet in de verleiding door slechte dingen in huis te halen. Soms denk je dat iets heel erg gezond is, maar dat is het dus niet. Bijvoorbeeld een glas jus, ook vers geperst, zit vol met suikers. Ook daar kom je van aan. En koolhydraten zijn eigenlijk killers. Dertig procent van alle mensen heeft een te vette lever. Daarmee zijn we nog dommer dan een gans. We doen dit onszelf vrijwillig aan.”

Hofstra begrijpt heel goed dat het moeilijk is om te beginnen met zijn methode. ,,Ons brein kiest slecht voor ons. Ons DNA is in duizenden jaren niet veranderd. We hebben het idee dat we ons nog steeds moeten voeden met een oerdieet, terwijl we nu onder totaal andere omstandigheden leven.”

De methode van Hofstra is soms wat onorthodox. Bijvoorbeeld een aantal keren per dag koud douchen helpt bij het afvallen.

,,Bruinvet wordt geactiveerd”, zo legt hij uit aan de fans van Ditjes & Datjes. ,,Kou is een mooie manier van afvallen. Ik doe het zelf elke dag. Ik begin met warm douchen en daarna koud. Af en toe rijd ik auto met een coldpack, ingepakt in een theedoek anders loop je het risico dat er brandwonden ontstaan op je huid, tussen mijn schouderbladen. Zonder dat je er wat voor doet, val je af.”

De deelnemers aan de Slim-workshop waren snel overtuigd. Ze gaan aan de slag. Via www.ditjesendatjes.nl houden ze de lezers op de hoogte van hun vorderingen en gaan ze vertellen over hun nieuwe leven.

Prof. Leonard Hofstra kreeg lof voor zijn heldere uiteenzetting.

,,Het is uiteindelijk jullie keuze wat je met je leven gaat doen”, zo besloot hij. ,,Ik heb destijds toen ik ontdekte dat voeding de oorzaak was van veel hartproblemen mijn onderzoek als cardioloog omgegooid en ben mij gaan ‘omscholen’. Ik weet zeker dat de Slim-methode jullie kan helpen aan een betere levensstijl. Maar het is uiteindelijk je eigen keuze om te veranderen.”

Meer DenD