Programma VI verscheurd door optreden Wilfred Genee: ruzie achter de schermen…

VI verscheurd
Door: Jos La Grande
23-06-2020

In niet mis te verstane bewoordingen heeft René van der Gijp keihard uitgehaald naar Wilfred Genee, de presentator van VI. De ex-voetballer staat volledig achter Johan Derksen en hij keert zich tegen de presentator.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Over de nu al roemruchte uitzending van maandagavond zegt Van der Gijp, die met Johann Derksen een van de smaakmakers is van het programma, dat het wel leek of Derksen door Genee voor een Joegoslaviëtribunaal werd neergezet.

,,Dit komt nooit meer goed, we gaan nooit meer hetzelfde programma maken”, was de conclusie Van der Gijp.

Cruciaal

,,Je bent 12 jaar samen, je bent goed een team. Dan ga jij voor een uitzending die cruciaal is Johan hem openlijk afvallen? Genee heeft hier heel erg verkeerd aan gedaan. Hij heeft ervoor gekozen. Ik laat mij nooit meer door Genee een zijn zin uitspreken die hij uitloktlokt. Je bent zo op je hoede, dat wordt een totaal ander programma. We hebben duidelijk gemaakt dat we klaar met hem zijn. Dit komt niet meer goed. Die tik die wij van hem gehad hebben daar stappen wij nooit zomaar over heen.”

De vaste commentatoren Van der Gijp en Derksen werden maandag ook verrast dat het oude format was losgelaten en dat er twee gasten aan tafel aanschoven in verband met de Akwasi-affaire. Derksen zei daarover in de uitzending dat hij het achteraf een slechte grap vond, maar hij bood zijn excuses niet aan.

Meer DenD