‘Queen’ Camilla zorgt voor nieuwe oorlog tussen Harry en William

Queen Camilla zorgt voor oorlog
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Net toen een verzoening tussen Harry en William steeds dichterbij leek te komen, heeft het nieuws dat hun stiefmoeder tot koningin gekroond zal worden, voor een nieuwe oorlog tussen de broers gezorgd.

Koningin Elizabeth maakte zaterdag, een dag voor haar 70-jarig regeringsjubileum, bekend dat het haar ’oprechte wens’ is dat Camilla koningin-gemalin moet worden zodra Charles koning wordt. En hoewel prins William achter die beslissing zou staan, is er voor prins Harry nooit een groter verraad geweest dan zijn vader die zijn moeder bedroog met Camilla.

Beloofd nooit koningin te worden

Camilla trouwde in 2005 met Charles, bijna acht jaar na de dood van Diana. In die tijd stonden de broers Harry en William nog ijzersterk, die weigerden naar de vijftigste verjaardag van Charles te komen als Camilla daar ook bij was.

Eerder werd er ook aangenomen dat Charles had beloofd dat Camilla nooit koningin zou worden uit respect voor Diana. Maar volgens rapporten zou de beslissing om Camilla’s titel te veranderen eigenlijk al vijf jaar geleden zijn genomen, met de volledige steun van William.

‘Queen Camilla’ belediging

,,Als toekomstige koning moest William afwegen wat het beste was voor de monarchie en wat het beste was voor zijn vader. Harry daarentegen heeft altijd naar zijn hart geluisterd”, zegt een bron in tijdschrift New Idea. ,,Harry vond ‘Queen Camilla’ een directe belediging voor de nagedachtenis van zijn moeder.”

Charles zou naar verluidt Harry hebben gebeld om hem op de hoogte te stellen van het nieuws, maar volgens koninklijke expert Phil Dampier is Harry volledig buiten de besluitvorming gelaten.

Nieuwe wig tussen Harry en William

Er zou zelfs een nieuwe wig zijn gedreven tussen William en Harry. ,,William is blij met de beslissing, maar we kunnen aannemen dat Harry er niet blij mee is”, aldus de expert. ,,Het is weer een voorbeeld van hoe erg de familiebreuk is en waarschijnlijk niet snel zal verbeteren.”

Tags

CAMILLAOORLOGPRINS CHARLESPRINS HARRYPRINS WILLIAMQUEENQUEEN ELIZABETH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck