Queen Elizabeth heeft Covid

Queen Elizabeth
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Groot-Brittanie houdt de adem in. Koningin Elizabeth is besmet met het Coronavirus. De 95-jarige Queen heeft volgens Buckingham Palace milde klachten en kan gewoon door werken. Toch is het spannend, omdat de gezondheidstoestand van de Queen al enige tijd als ‘fragiel’ wordt omschreven.

Elizabeth II is volledig gevaccineerd, maar heeft desondanks niet aan het virus weten te ontsnappen. Gelukkig bieden de vaccins dermate veel bescherming dat de vorstin slechts last heeft van milde verkoudheidsklachten, aldus de bekendmaking.

Vorige week werd al sterk rekening gehouden met het feit dat de Elizabeth niet aan het virus zou kunnen ontsnappen. Haar zoon Charles en zijn vrouw Camilla testten toen al positief op het virus. Bekend was toen al dat Charles zijn moeder vlak voordat zijn besmetting bekend werd.

Het Britse Koninklijk Huis heeft een eigen medische staf. De Elizabeth staat onder behandeling van Sir Huw Thomas, een arts in het St Mary’s Hospital in Londen en professor in gastro-intestinale genetica aan het Imperial College London. Thomas is “hoofd van de medische huishouding”, die deel uitmaakt van het Britse hof en zorgt voor de gezondheid van de belangrijkste Britse royals.

Tags

COVID-19QUEEN ELIZABETH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck