Rafael van der Vaart maakt zich kwaad om openingsact EK-voetbal

Door: Lies Jansen
12-06-2021

Afgelopen vrijdag ging het EK-voetbal van start. Alvorens de eerste wedstrijd (Italië – Turkije) vond het er een groots en spetterend optreden plaats. Iets wat ze volgens Rafael van der Vaart en Marco van Basten beter niet kunnen doen. ,,Ik vind het onbegrijpelijk”, aldus van Basten in de NOS-uitzending over de openingsact.

‘Ik voorspel spierscheuringen’

,,Waarom doen ze dit?”, vraagt van Basten zich af. Hij vervolgt: ,,Warming-up is ontzettend belangrijk. Het gaat om de sporters. Zo meteen moeten ze spelen en dan gaan we voetbal kijken.” Rafael van der Vaart is het roerend eens met van Basten en geeft zelfs aan dat voetballers door de langere tijd tussen het opwarmen en de wedstrijd spelen blessures kunnen oplopen. ,,Ik voorspel twee spierscheuringen in de eerste vijf minuten”, als je het van der Vaart vraagt.

Kippenvel bij kijkers

Tijdens de openingsact zong onder andere de bekende Italiaanse zanger Andrea Bocelli. Na Andrea was er een optreden van de Nederlandse deejay Martin Garrix met Bono. Dit nummer werd driedimensionaal geprojecteerd. Hoewel het voor de voetballers niet verstandig is, werd de openingsact door enkele Twitteraars met kippenvel bekeken. 

De eerste wedstrijd van het EK-voetbal dit jaar werd gewonnen door Italië. Italië won met 3-0 van Turkije.

Meer DenD