RBG-regisseurs blikken terug op werk met Ruth Bader Ginsburg

Door: DitjesDatjes
19-09-2020

Betsy West en Julie Cohen, regisseurs van de documentaire RBG, laten weten “verslagen” te zijn door het overlijdensbericht van Ruth Bader Ginsburg. In een verklaring blikken ze terug op hun werk met de opperrechter.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ginsburg heeft een plek verdiend in de geschiedenisboeken voor alles wat ze heeft gedaan voor vrouwenrechten in Amerika,” schrijven de twee. Ze halen een herinnering op toen ze ‘RBG’ tijdens het filmproces vroegen hoe ze ooit herinnerd zou willen worden. “Toen antwoordde ze met haar karakteristieke bescheidenheid: gewoon als iemand die deed wat ze kon, met welk gelimiteerd talent ze ook maar had, om de samenleving te verbeteren voor haar kinderen en kleinkinderen.”

In 2018 brachten zij de documentaire uit over de destijds 85-jarige opperrechter aan het hooggerechtshof. De film ging tijdens het Sundance filmfestival in première, waar Ginsburg zelf als “rockster” ook aanwezig was. De opperrechter, die vrijdag is overleden, heeft jarenlang een grote stempel op de Democratische Partij gedrukt, met name op het gebied van vrouwenrechten.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD