‘Reactie Wendy van Dijk op TVOH-schandaal ongeloofwaardig’

LIEGT Wendy?
Door: Charlotte Wijnen
17-01-2022

Coach Anouk vertrok direct bij The Voice nadat ze meerdere verklaringen hoorde over de talentenjacht. Anouk noemde het programma zelfs ‘een corrupte bende’. Maar presentatrice Wendy van Dijk zegt niet te hebben geweten wat er allemaal speelde. Volgens auteur Jan Dijkgraaf is die reactie allesbehalve geloofwaardig.

Wendy van Dijk kwam na de argwaan over het uitblijven van haar reactie op het TVOH-schandaal alsnog met een reactie. ,,Ik heb nooit iets waargenomen”, liet ze weten op Instagram. Haar reactie kwam laat, waarop een volger vroeg waarom het zo lang duurde. ,,Moest even bezinken. Was in shock”, reageerde Wendy daarop.

Ongeloofwaardig

Dat Wendy in haar statement zegt ‘dit soort gedrag nooit waargenomen’ te hebben, maakt haar ongeloofwaardig, zo vindt Jan Dijkgraaf. ,,Dat je geen seksueel ongepast gedrag hebt wáárgenomen geloof ik”, schrijft hij gericht aan Wendy op zijn website Briefje van Jan. ,,Maar jij moet wel hebben geweten dat Jeroen Rietbergen na een bekentenis van zijn seksueel grensoverschrijdende gedrag op zijn lazer heeft gekregen van de toenmalige producent Talpa.”

‘Niet waargenomen, wel op de hoogte’

Waarom? ,,Omdat het volstrekt ongeloofwaardig is dat Talpa dit explosieve nieuws niet heeft gedeeld met de omroeporganisatie die ‘The Voice of Holland’ uitzond, RTL Nederland. En wie was daar van 2011 tot 2019 programmadirecteur? Jouw echtgenoot Erland Galjaard!”, gaat Jan Dijkgraaf verder.

Volgens hem moest Wendy daarom wel van de misstanden op de hoogte zijn. ,,Die bespreekt zoiets heus wel aan de keukentafel met zijn echtgenote, die toevallig het betreffende programma presenteert. Dus mijn conclusie zou zijn: niet wáárgenomen, wel op de hoogte.”

Ook zegt Jan Dijkgraaf dat het geen geheim was dat Jeroen zich gedroeg ‘als een roofdier op zoek naar vrouwenvlees’. ,,Dat nou net een empathische vrouw als jij dat gedurende al die jaren zou zijn ontgaan, vind ik ook niet heel geloofwaardig.”

Meer DenD