‘Regeringsvliegtuig met Oranjes heeft 55 minuten aan de grond gestaan’

Rutte wil vliegtuig stoppen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het regeringsvliegtuig met daarin aan bood de Oranjes is afgelopen vrijdagmiddag bijna een uur aan de grond blijven staan. Die tijd zou zijn gebruikt voor spoedoverleg tussen ‘Den Haag’ en Oranjes over wat inmiddels ‘Griekenlandgate’ is gaan heten.

Daarna zijn de motoren alsnog gestart en stuurde de cockpitbemanning, inclusief Willem-Alexander als co-piloot, de Boeing alsnog het luchtruim in.

Dat schrijft weekblad Privé vandaag in een verhaal met opvallend veel details over de vertraging op Schiphol. Rond het tijdstip van twee ’s middags waren er kennelijk signalen in de buitenwereld opgevangen dat de Koning en zijn gezin op vakantie zouden gaan en daarover werd gebeld met de Koning en zijn staf.

LEES OOK DE ANALYSE: ‘Fouten maken is menselijk, ook al ben je van koninklijken bloede’

Ruggespraak met Rutte

Uiteindelijk is besloten om de geplande vlucht naar Griekenland toch door te zetten. Aangekomen in Griekenland werd al snel duidelijk, waarschijnlijk ook na ruggespraak met premier Rutte, dat het toch een ongelukkig besluit was om de oversteek van Amsterdam naar Griekenland te maken.

Tijdens de persconferentie later die middag werden er al vragen gesteld aan vice-premier De Jonge over de koninklijke vakantie. Zaterdagnamiddag was het al retour Nederland.

LEES OOK: Oudste prinsessen bleven op vakantie in Griekenland

LEES OOK: De tekst van de verklaring van koning Willem-Alexander

Tags

GRIEKENLANDKONING WILLEM-ALEXANDERREGERINGSVLIEGTUIG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck