Regisseur WIDM: ‘Dit is de grootste fout uit carrière’

WIDM
Door: DitjesenDatjes
04-12-2019

Duizenden mensen zitten tijdens Wie is de Mol aan de buis gekluisterd. Onder hen ook Molloten, die fanatiek meekijken en afleveringen meerdere keren zien om alle hints mee te krijgen. Voor regisseur Rick McCullough een uitdaging om die slimmeriken te slim af te zijn. Helaas geeft hij toe dat hij ook grote fouten heeft gemaakt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Letters

In 2016 maakte Rick naar eigen zeggen een van de grootste fouten uit zijn carrière. Dat vertelde hij in datzelfde jaar aan het AD. Vaak zien Molloten pas in een van de laatste afleveringen een aanwijzing die regelrecht naar de mol verwijst, maar in 2016 gebeurde dat al in aflevering 2. In beeld kwam een cryptische aanwijzing waar verschillende woorden onder elkaar stonden. Molloten zagen al snel dat de beginletters van alle woorden MOL vormden en de eindletters KLAAS…..

,,Ik dacht er mee weg te kunnen komen, maar als één Molloot het doorheeft en het gaat vervolgens rond op sociale media, ben je de pineut. Ik ben er ziek van en heb er zelfs aan gedacht om te stoppen”, zei Rick toen de laatste aflevering was uitgezonden en klaas van Kuistrum inderdaad De Mol bleek te zijn. ,,Dit heeft de serie meer kwaad gedaan dan Klaas als Mol. Het straalt niet op hem af, maar op mij. Klaas was een fantastische Mol. Maar het is gebeurd, van je fouten kan je leren. Ik wil door, ook als een revanche op mezelf.”

Kandidaten

Molloten hopen uiteraard dat de hints die dit jaar in het seizoen verwerkt zijn ontzettend moeilijk zijn, zodat ze zo lang mogelijk kunnen puzzelen. De kandidaten zijn: Claes Iversen, Miljuschka Witzenhauzen, Buddy Vedder, Johan Goossens, Jaike Belfor, Rob Dekay, Leonie ter Braak, Nathan Ruthjes, Anita Witzier en Tina de Bruin. Maar wie is De Mol?

De aanwijzing uit aflevering 2

Meer DenD