Reisleiders openhartig over opnames We zijn er Bijna

Door: DitjesenDatjes
05-08-2019

Het MAX-programma ‘We zijn er bijna’ is een kijkcijferkanon.

Niet alleen door mensen die de ‘MAX-leeftijd’ hebben, maar ook door veel jongeren wordt het programma zeer gewaardeerd. Een groep van tientallen ouderen die met elkaar van land naar land trekken in camper of caravan vindt blijkbaar iedereen boeiend. De mensen die de groep van dit jaar begeleiden geven een kijkje achter de schermen.

Scene

Willem Kuijs (64) en zijn vrouw Petra uit Vught begeleiden de reis, waar zo’n 35 mensen aan deelnemen. Zij zorgen ervoor dat alle reizigers op de juiste bestemming aankomen, dat er geen ruzie ontstaat bij het uitkiezen van de campingplekken en dat er leuke activiteiten worden georganiseerd. Twee cameramannen, een geluidsman, een regisseuse en tot slot presentatrice Martine van Os gaan mee op de reis om alles vast te leggen. Er is alleen één groot verschil met andere reisprogramma’s: bij ‘We zijn er Bijna’ is niets in scène gezet.

Karikaturen

Voordat het tweetal vertrok is er een regisseuse van het programma bij hen thuis langsgekomen om uit te leggen hoe het filmen in z’n werk gaat. ,,Afgesproken werd dat er de hele dag camera’s zouden zijn. En er zou niks in scène worden gezet. Dat is vijf weken niet gebeurd.’’ Willem en Petra hebben de eerste twee afleveringen gezien en zijn blij met het eindresultaat. ,,Met een bepaalde manier van monteren kun je karikaturen maken van mensen. Maar dat is niet gebeurd.’’

Meer DenD