Rel: Pechtold krijgt appartement geschonken

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Rond Alexander Pechtold is een heuse rel uitgebroken over een appartement in Den Haag dat hij van een goede vriend kreeg geschonken. De D66’er meldde dat echter niet aan de Tweede Kamer, want het is volgens hem een privé-kwestie, zo was gisteravond het excuus van de politicus.

Pechtold kreeg het appartement van Serge Marcoux, eind jaren tachtig en begin jaren negentig diplomaat voor de Canadese ambassade in Den Haag. Het appartement was maar liefst €135.000 waard. Pechtold bouwde een goede band met de Canadees op die uiteindelijk leidde tot de officiële schenking van het appartement, dat als pied a terre dienst doet.

Pechtold was gisteren duidelijk overvallen door de felheid waarmee hij wordt aangepakt over het vermeende stilzwijgen van de schenking. Uit het geschenkenregister in de Tweede Kamer blijkt dat Pechtold de waarde van alle cadeautjes tot 2 cijfers achter de komma meldt aan het presidium van de Tweede Kamer.

Het schenken van een appartement door een oud-diplomaat hoort daar echter volgens de D66-voorman dus niet bij, omdat het zich volledig in de privésfeer afspeelt. Pechtold zou de Canadees hebben leren kennen bij het uitvoeren van chauffeursdiensten.

Vorige week kwam Pechtold ook in het nieuws, vanwege een mogelijke nieuwe vriendin met wie hij hand in hand werd gesignaleerd.

 

 

Tags

D66PECHTOLDTWEEDE KAMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck