Renée van Wegberg: Liesbeth pakte tissue tijdens auditie

Door: DitjesDatjes
27-03-2020

Musicalactrice Renée van Wegberg was vrijdagochtend natuurlijk zeer ontdaan nadat bekend was geworden dat zangeres Liesbeth List woensdag op 78-jarige leeftijd was overleden. Toch kijkt Renée terug op een mooie relatie met de chansonnière die volgens haar “veel betekend heeft voor het vak.”

Anekdotes te over natuurlijk, maar eentje blijft haar wel voor altijd bij. Liesbeth was aanwezig tijdens de audities voor de musical over haar leven. Renée vertelt dat ze haar zag zitten in de zaal toen zij het nummer Verzoening van Frank Boeijen ging zingen. “Halverwege het lied pakte ze een tissue, maar ik wist nog niet of dat nou een goed of een slecht teken was”, memoreert Renée. Het bleek goed te zijn, want “ik merkte dat ze ontroerd was en dat heeft ze me daarna nog vaak genoeg gezegd.” Voor haar rol als Liesbeth List kreeg Renée in 2018 een Musical Award.

Renée is dankbaar dat ze Liesbeth heeft mogen leren kennen. “Ze gaf me het gevoel dat het goed was wat ik deed. Ze was zelf ontzettend krachtig als chansonnière en heel lief, bescheiden en zacht. Ik hoop dat ze nu rust heeft.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen