Renze Klamer begint RTL-talkshow met grapje over urgentie

Door: DitjesDatjes
04-07-2022

Renze Klamer begon de eerste aflevering van zijn eigen RTL-talkshow RENZE met een grapje over urgentie. “Ik heb geleerd dat je dat niet moet vergeten: wat was er vandaag allemaal urgent?” vroeg hij zijn kijkers, voordat hij beelden van rijen bij Schiphol en boze boeren liet zien.

Klamer stelde eerder deze week nog dagelijks herinnerd te worden aan de persverklaring van BNNVARA waarin stond dat zijn show De Vooravond “niet urgent” genoeg was. “Elke dag zegt iemand dat wel tegen mij. Het is een soort running gag geworden”, zei de presentator zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

De Vooravond, het programma dat Klamer maakte met Fidan Ekiz, werd vorig jaar juni plots stopgezet. Het miste volgens omroep BNNVARA “de urgentie”. “Dat was natuurlijk een kulverklaring”, kijkt Klamer terug. “Dat lijkt me duidelijk. Wat lees je als iemand weggaat? ‘In goed overleg’ wordt dan gezegd. Het viel een beetje in die categorie.”

Het woord ‘urgent’ heeft Klamer, die inmiddels is overgestapt naar RTL, “gewoon omarmd”. “Als je iets doet met het nieuws van de dag ben je per definitie urgent. Urgent is wat nu gebeurt, wat dringend is. Maar goed, ik vind het een prachtig woord. En ik denk dat ze zelf niet hadden durven dromen dat het zo bleef hangen na die persverklaring.”

Klamer neemt de late talkshow in de zomer over van Beau, Humberto en Eva. Hij maakte recent de overstap van de NPO naar RTL.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD