Renze Klamer heeft veel geleerd over racisme

Door: DitjesDatjes
06-07-2020

De relatie met de moeder van zijn twee kinderen heeft presentator Renze Klamer veel geleerd over racisme. Dat vertelt hij maandag in het Algemeen Dagblad.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Als vader van twee kinderen met een kleurtje volg ik de discussie op de voet”, zegt Klamer over de Black Lives Matter-beweging. Hij is het onderwerp anders gaan bekijken toen hij een relatie kreeg met hun moeder, zijn inmiddels ex-vrouw Pearl Jozefzoon. “Daardoor zie ik nu dat mensen van wie je in eerste instantie denkt: zeur je niet een beetje, zoals Quinsy Gario en Sylvana Simons, juist nodig zijn om verandering in gang te zetten. Want ik wil natuurlijk ook een wereld waarin mijn kinderen niet op achterstand beginnen vanwege hun huidskleur.”

De presentator denkt dat zonder mensen als Gario, Simons en Akwasi de protesten niet zo overtuigend waren geweest, “en dan was Mark Rutte ook niet opgeschoven in zijn mening over Zwarte Piet. Heel goed dat ze hun pijn laten zien. Laat Tante Ans uit de Achterhoek die nog steeds denkt dat Zwarte Piet altijd toch zo leuk en gezellig was, maar merken dat er een proces in gang gezet moet worden…”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD