Repost Bas Smit van ziek kind valt verkeerd

Reposten wordt niet altijd gewaardeerd
Door: Charlotte Wijnen
01-07-2022

Bas Smit is ambassadeur van het Prinses Máxima Centrum. De verhalen van de kinderen die in dat ziekenhuis belanden, grijpen hem dan ook erg aan. Een moeder deelt op Instagram een foto van haar dochtertje die net een operatie is ondergaan. Bas deelt de post in Instagram Stories, iets wat bij sommigen in het verkeerde keelgat is geschoten.

Bas Smit en zijn vrouw Nicolette van Dam steunen het Prinses Máxima Centrum waar het kan. Zo hebben ze eerder met de grootste Tikkie-actie ooit, maar liefst 700.000 euro opgehaald voor het kinderziekenhuis.

‘Operatie goed gegaan’

Dat kinderen op zo’n jonge leeftijd al in het ziekenhuis belanden, grijpen Bas en Nicolette aan. Zo nu en dan delen de verhalen met hun volgers op Instagram. Toen een moeder gisteren een foto van haar jonge dochtertje in het ziekenhuis deelde, werd ook dat door Bas en Nicolette gedeeld.

,,Operatie is goed gegaan. Beau ligt nu op de IC. Ze is goed wakker”, schrijft de moeder met een foto van haar dochtertje die op het ziekenhuisbed zit. Het kindje heeft een hersentumor maar blijft sterk, iets waar de moeder enorm trots op is.

Volger vindt het ongepast

,,Wat onwijs fijn om te lezen”, schrijft Bas in zijn verhaal waarbij hij de post van de moeder deelt. Maar onder de Instagrampost van de moeder is echter te lezen dat niet al haar volgers de Story van Bas kunnen waarderen. ,,Ik vind het ook naar om te zien dat zoveel foto’s van haar op Instagram staan”, reageert een volger. ,,En nu met een repost van Bas Smit kunnen bijna 1 miljoen vreemden meekijken, zoals ik.”

Meer DenD