Restaurant XaXa tegen verwachting in toch weer open

Door: DitjesenDatjes
30-04-2018

De deuren van restaurant XaXa op Ibiza gaan vandaag gewoon weer open. Eerder gingen er geruchten rond dat XaXa niet meer openging door overlast, problemen met de bouwvergunning en geldproblemen.

Winterstop

Wesley en Yolanthe hebben die geruchten altijd ontkent. En dat er geen grote problemen zijn bewijst de voetballer vandaag op Instagram. Hij post ,,Opening Today!”, en deelt daarbij een poster van restaurant XaXa. Midden september sloot XaXa wegens de winterstop.

View this post on Instagram

Opening today!!! @xaxarestaurant #xaxarestaurant

A post shared by Wesley Sneijder (@sneijder10official) on

Problemen

Op het eiland ging namelijk het gerucht dat XaXa in zwaar weer is beland. Dat meldde weekblad Weekend in februari 2018. Al snel na de opening ontstonden er problemen. Zo begon de gemeente waar het restaurant in is gevestigd een procedure tegen het celebrity-koppel. De trap naar het restaurant zou veel groter zijn uitgevallen dan de bedoeling was.

Ook buurtbewoners waren niet blij met de hippe horecazaak. Mensen die boven het restaurant wonen hadden avond na avond last van lawaai. De feesten gingen door tot diep in de nacht, en daar zijn klachten over gekomen.

Eilandbewoners dachten, en sommige hoopten, dat het restaurant niet meer open zou gaan. Helaas voor hen hadden ze ongelijk en is het ‘droomrestaurant’ van Yolanthe ook deze zomer gewoon weer open.

Meer DenD