Rik: ‘Angst om De Mol te verklappen’

Door: DitjesenDatjes
02-01-2019

2019 wordt voor Rik van de Westelaken een spannend jaar. Hoewel de afleveringen van Wie is de Mol vorig jaar al zijn opgenomen, wordt aankomende zaterdag duidelijk wat kijkers van hem als presentator vinden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Identiteit

Een van de grootste nachtmerries van Rik was dat hij verklapte wie De Mol is. Daarom heeft hij maatregelen genomen, zo vertelt hij aan De Telegraaf: ,,Er is mij heel wat aan gelegen dat het een mooi seizoen gaat worden. Daarom wilde ik, geheel tegen mijn natuur in, niet van tevoren weten wie de Mol is.” De presentator vertelt dat hij vooral bang zou zijn dat hij op een bepaalde manier naar De Mol zou kijken. ,,Daarom leek het mij beter dat ook ik zijn of haar identiteit niet kende. Zo kon ik mij volledig focussen op de opdrachten van de kandidaten en de executies.”

Essentie

Rik neemt het stokje over van Art Rooijakkers, die vorig jaar naar RTL verhuisde. De oud-presentator heeft voor zijn vertrek nog wat tips gedeeld met zijn opvolger. ,,Ik wil de fans niet teleurstellen. Met Art heb ik het erover gehad, hij raadde me aan vooral mezelf te zijn in deze rol. Er doen andere mensen mee en er is een andere presentator, maar de essentie is hetzelfde.”

Aankomende zaterdag is de eerste aflevering van Wie is de Mol om 20.30 uur op NPO 1 te zien. Vanavond is er vanaf 21.00 een vooruitblik te zien in Moltalk.

Meer DenD