Roddelpraat wéér uitgesloten van Televizier verkiezing: ‘Gaan actie ondernemen’

Roddelpraat mag WEER niet deelnemen aan verkiezing
Door: Charlotte Wijnen
08-04-2022

Omdat ze vorig jaar werden uitgesloten van de Televizier verkiezing, hadden Jan Roos en Dennis Schouten de hoop dat ze dit jaar wél konden winnen. Maar helaas krijgen ze daar weer de kans niet voor.

De heren werden vorig jaar op het allerlaatste moment uit de competitie voor de Televizier gezet, omdat hun programma Roddelpraat te beledigend zou zijn. Vorig jaar stond Roddelpraat eigenlijk al niet in de door Televizier opgestelde lijst, maar kijkers stemden alsnog op het programma waardoor Jan Roos en Dennis Schouten het wisten te schoppen tot de twintig winnaars van de kwalificatieronde.

Kanshebber

Televizier wilde echter niet dat de heren er met de winst vandoor gingen, dus op de dag dat de stembus openging, werden de twee alsnog gediskwalificeerd. ,,We hebben een van de populairste online-programma’s weten te maken. We waren gewoon kanshebber om te winnen. En dan word je er op deze manier zomaar eruit gegooid”, zei Dennis destijds.

Dennis en Jan waren het er niet mee eens en stapten naar de rechter. Volgens de rechter had Televizier niet juist gehandeld, maar Roddelpraat hoefde niet terug in de verkiezing. De heren baalden als een stekker en willen het dit jaar weer proberen.

‘Nog steeds beledigend en grof’

Maar ook dat lijkt niet door te gaan. ,,Op grond van de reglementen heeft de organisatie van de verkiezing besloten dat Roddelpraat niet in aanmerking komt voor deelname aan de Televizier-Ring verkiezingen van dit jaar”, luidt de mail die Dennis heeft ontvangen.

De organisatie zegt ten opzichte van vorig jaar geen verandering te zien in het format, waardoor het programma nog altijd niet past bij de normen en waarden van Televizier. ,,De organisatie van de verkiezing is van oordeel dat Roddelpraat nog steeds beledigend en grof is.”

‘Probeer dit maar te weigeren’

Dennis en Jan laten het hier niet bij zitten en gaan actie ondernemen. Ze hebben besloten met een ander programma mee te doen, namelijk Jan’s Reviews. Op die manier hopen ze alsnóg mee te kunnen doen. ,,Probeer maar eens een Review-kanaal te weigeren waar een beetje dikkige man producten zit te proeven in hele sullige filmpjes”, schrijven de heren op de website van Roddelpraat.

Meer DenD