Rogier en Frank kondigen onverwacht vredesbestand aan

Ruzie bijgelegd tussen Rogier en Frank
Door: Jos La Grande
22-10-2020

Na wekenlang oorlogvoeren hebben Rogier Smit en zijn wederhelft Frank Jansen (72) onverwacht een vredesbestand afgekondigd. ,,Elkaar wat meer vrijheid geven”, is de oplossing van Frank. ,,Elk huisje heeft zijn kruisje. We hebben wel meer met elkaar gecrasht.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Rogier voegde daar aan toe. ,,WE HOUDEN VAN ELKAAR…”

Vredesstichter Art Rooijakkers bracht het duo van Bed & Breakfast en Paleis voor een Prikkie bij elkaar via een videoverbinding. ,,Je ziet er lekker bruin uit”, was het eerste wat Rogier opviel aan Frank, die hun huis in Saint-Tropez winterklaar aan het maken is.

Media-oorlog

De ruzie tussen de twee mondde de afgelopen weken uit in een regelrechte media-oorlog. Ze lieten geen spaan van elkaar heel. Met venijnige pesterijen werd hun 19-jaar oude relatie voor het oog van miljoenen volgers vernietigd.

LEES OOK: Vrienden: wij hopen dat Frank breekt met Rogier

De twee concludeerden in Rooijakkers over de Vloer dat ze in ieder geval willen doorgaan met tv maken. Het duo staat namelijk onder grote druk van de RTL-directie, want Frank en Rogier hebben een doorlopend contract voor nog twee seizoenen. De zender zit niet te wachten op een breuk of nog meer vuilspuiterij. De missie van Rooijakkers, ook RTL, is dus geslaagd.

,,Tv maken vinden we heel leuk”, merkte Frank op vanaf de Côte.

Alles leek koek en ei

Voor Rooijakkers was het een vreemde gewaarwording, want drie weken geleden ging hij bij het stel voor het eerst langs en toen leek alles nog koek en ei. Er werd door Rogier gedold met Art toe hij het Haagse herenhuis betrad.

,,Ik ga onder je rokje kijken” grapte Rogier toen Rooijakkers de trap opliep. ,,Zullen we maar gelijk naar de slaapkamer gaan…?

Apart slapen

Overigens bleek bij dat eerste bezoek dat Frank en Rogier inmiddels ook apart slapen. Frank was, zo bleek, ook nog niet eens in deze slaapkamer van Rogier geweest. ,,De slaapkamer is geen circus meer. Na 19 jaar wordt het ‘houden van'”, aldus Rogier.

LEES OOK: Knallende ruzie leidt Frank en Rogier naar laatste redmiddel

Op de vraag of hij wel eens een scheve schaats heeft gereden in de afgelopen 19 jaar, antwoordde Rogier beslist: ,,IK NIET.”

Wordt het weer leuk?

Gedurende de live videoverbinding met Zuid-Frankrijk leek het erop dat beide heren tot inkeer zijn gekomen. Ze spraken zelfs af om dezer dagen weer met elkaar te gaan bellen en de ruzie helemaal uit te spreken. Er gloort dus licht aan het eind van de tunnel en de vraag is of het uiteindelijk weer net zo leuk wordt tussen Frank en Rogier als dat het ooit was.

OF IS ER SPRAKE VAN EEN VERSTANDSHUWELIJK?

Art Rooijakkers in gesprek met Rogier.
Art Rooijakkers (rechts) in gesprek met Rogier Smit. Even later stelde Art ook aan
Frank Jansen een aantal vragen via een videoverbinding met Zuid-Frankrijk.

Meer DenD