Roos heeft plannen voor eigen omroep: 1000 keer beter dan PowNed

Door: DitjesDatjes
04-07-2022

Jan Roos heeft de ambitie om een eigen omroepvereniging te starten, als tegenhanger van zijn oude werkgever PowNed. Dat stelt de programmamaker en YouTuber in een interview met het platform Spreekbuis.nl. De nog op te zetten omroep heeft volgens Roos nu al potentie, denkt hij.

“We zullen met twee vingers in de neus het ledenaantal halen. Er wordt al gewerkt aan een beleidsplan en onze doelgroep, de nihilisten, wordt nog niet bediend door de NPO”, zegt Roos over zijn plannen. “Het wordt een enorm succes.”

Volgens Roos zal zijn zogenoemde Nihilistische Omroep “geen ideologie, geen wereldvisie, geen geloof, geen missie en geen idee” hebben, “behalve dat we mensen willen vermaken die in onze doelgroep passen. We zouden een nieuwe PowNed kunnen worden, alleen dan 1000 keer beter. Dus eentje die vermaakt, tegen heilige huisjes trapt en niet links is zoals de rest.”

Roos noemt PowNed tegenwoordig “totaal ongeloofwaardig” en laakt het gebrek aan standvastigheid van de omroep. “Zo zal het bij ons nooit gaan, want in tegenstelling tot Dominique Weesie ben ik geboren met een ruggengraat. Onze missie is geen missie, de koers zullen we altijd aanhouden.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD