Rossana Kluivert: ,,Ik ben bang”

Door: Ditjes en Datjes
09-10-2018

Rossana Kluivert moet wederom onder het mes. Dit keer voor een preventieve eierstok-operatie. En dat terwijl ze eenentwintigste en laatste bestraling tegen borstkanker er net op heeft zitten. De operatie is binnenkort. „Daarna zien we wel weer verder. Op goed geluk”, aldus de 45-jarige Rossana.

 „Het is een preventieve ingreep. Wat ik heb, kun je vergelijken met wat, Sylvie Meis, die ook borstkanker heeft gehad: het is een hormoongevoelige tumor”, vertelt Rossana Kluivert aan de Telegraaf.

,,Nu die is verwijderd, krijg ik hormoontherapie en vijf jaar medicatie. De artsen vonden het wijs om ook mijn eierstokken te verwijderen, omdat dat eraan gerelateerd is. Ik heb net 21 bestralingen achter de rug, maar ik wilde eigenlijk daarvoor al naar Curaçao afreizen (Rossana neemt daar een programma op voor TLC, red.). De artsen lieten dat niet toe, waardoor ik het hele team maanden heb vertraagd.”

Acute overgang

Bij het preventief verwijderen van de eierstokken treedt de overgang acuut op. Rossana staat daar nuchter in. „Ik verzamel inmiddels ribbons. Ik heb natuurlijk al lymfeklierkanker gehad. Daarvoor heb ik zoveel chemo’s gekregen, dat ik al een beetje in de overgang was. Natuurlijk ben ik ook bang, maar het heeft geen zin om bij de pakken neer te zitten. Ik heb toch nog een kans? We doen gewoon die operatie en dan zien we wel weer verder. Op goed geluk.”

Meer DenD