Rox: ‘Ik heb een rugzak met verdriet’

Door: DitjesenDatjes
11-10-2019

Ze is vroeger op school gepest, haar vader is overleden toen ze jong was en ze heeft geen contact meer met haar enige broer: het leven van Roxeanne Hazes is niet altijd makkelijk geweest. Al die ellende gebruikt ze voor haar nummers, want al het verdriet weer naar boven halen vindt ze stiekem juist fijn.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zwelgen

,,Dat je met buikpijn thuiskomt, omdat je zo diep terug in je gevoel bent gegaan; ik vind dat echt lekker”, zegt ze tegen Nu.nl. ,,Ik geef alles weg in mijn nummers, ga niets uit de weg. Ik vind het lekker om over klotedingen te schrijven: er zit iets destructiefs in me en ik kan daar dan heerlijk in zwelgen. Ik kan daar beter over schrijven dan over geluk. Ik denk dat dit het Hazes-DNA is.”

Zelf vindt ze het dus fijn om negatieve emoties naar boven te halen, maar ze merkt ook dat haar luisteraars dat kunnen waarderen. ,,Ik heb een rugzakje met verdriet en door daar soms dingen uit te halen en die met anderen te delen, denk ik mensen ook een beetje te kunnen helpen.” Het is zelfs zo dat ze brieven krijgt van luisteraars. Zo maakte het nummer ‘Ik was toch je meisje’ veel reacties van vrouwen die door dat nummer eindelijk een punt achter hun relatie durfden te zetten. ,,k vind het fijn dat ik de vrijheid heb om in mijn nummers over moeilijke thema’s te vertellen. Het is een beetje alsof je je dagboek de wereld in stuurt. Dat is eng, maar ook heel bijzonder, omdat mensen zich gesterkt kunnen voelen door wat jij opschrijft.”

Meer DenD