Roxeanne Hazes over heftige vorm van heimwee: ‘Gecreëerd in mijn jeugd’

Verloofde Roxeanne Hazes mocht mee naar Beste Zangers
Door: Isabel Kouwenoord
23-07-2022

Roxeanne Hazes schittert volgende maand in het nieuwe seizoen van De Beste Zangers van Nederland. In de eerste instantie houdt ze de boot af: de zangeres kampt namelijk met een heftige vorm van heimwee. Daarom heeft AvroTros een uitzondering gemaakt, verloofde Erik Zwennes mocht mee naar Sevilla voor de opnames van het programma.

,,Ik heb mijn hele leven lang al last van een hele heftige vorm van heimwee’’, vertelt ze aan RTL Boulevard.  ,,Dat is gecreëerd in mijn jeugd, er zijn bepaalde trauma’s die daarvoor hebben gezorgd’’, gaat ze verder. Zonder Erik op reis gaan was geen optie voor haar. ,,Wat dus betekent dat het voor mij een ‘nee’ was als ik zonder Erik op reis moest.’’

Reizen zonder zoontje

Hazes snapt dat het eigenlijk niet de bedoeling is om je partner mee te nemen. ,,Je moet klikken met elkaar en een band creëeren. Dus we hebben allebei wat water bij de wijn gedaan.” Zo ging zoontje Fender niet mee op reis. Hij bleef bij opa en oma. ,,Dat vond hij niet erg. En ik kwam er ook wel achter dat het ook wel heel erg lekker was.”

Het jubileumseizoen van Beste zangers is vanaf 11 augustus te zien op NPO 1. Ook onder anderen Jaap Reesema, Nielson, en Claudia de Breij doen mee.

Meer DenD