Roxeanne heeft geen spijt van uitspraken over Rachel: ‘Eerlijk geweest’

Rox heeft ggen spijt om rel met moeder
Door: Charlotte Wijnen
31-08-2022

Roxeanne heeft geen spijt van de uitspraken die ze over haar moeder Rachel heeft gedaan in Beste zangers. ,,Ik sta precies achter hetgeen ik heb gedeeld”, zegt ze vastbesloten.

Nooit eerder liet Roxeanne iets los over haar moeilijke jeugd. In het programma Beste Zangers besloot ze dat wél te doen. Openhartiger dan ooit vertelde de zangeres dat ze vroeger bij vreemde gastgezinnen werd achtergelaten wanneer haar vader moest optreden. Maar de grootste klap kwam toen haar vader overleed en Rachel besloot een boek te gaan schrijven. Roxeanne voelde zich in die tijd in de steek gelaten door haar moeder.

‘Rijke fantasie’

De uitspraken van Roxeanne zorgden ervoor dat de band tussen moeder en dochter nog meer verslechterde. Rachel wist niet hoe snel ze de media moest vertellen dat de verhalen van Roxeanne niet waar zijn. ,,Laten we het erop houden dat het vooral de rijke fantasie is van een toen nog jong meisje”, zei Rachel daarover in RTL Boulevard.

‘Ik sta achter wat ik heb gedeeld’

Nu, bijna drie weken later, heeft Roxeanne gereageerd op de ophef rond haar uitspraken. ,,Ik sta precies achter hetgeen ik heb gedeeld, juist ook omdat ik zoveel berichtjes van mensen kreeg die mij echt wel dankbaar waren voor opening up”, vertelt ze in gesprek met RTL Boulevard.

Intieme setting

Tijdens haar deelname aan Beste Zangers heeft Roxeanne geprobeerd zich zo kwetsbaar mogelijk op te stellen, iets wat ze niet makkelijk vond. ,,Dat is soms heel eng en van te voren denk je: ik blijf een beetje gereserveerd in bepaalde dingen. Maar juist omdat je in zo’n intieme, mooie setting met elkaar bent en elkaar vertrouwt, vertel je veel en openhartig.”

Niet bezig met de camera’s

De zangeres was op dat moment helemaal niet bezig met de camera’s. ,,Het is niet zo dat je ze vergeet, maar die zie je letterlijk niet. Die zijn weg. Ze zijn niet in beeld en dat vind ik ook zo sterk aan Beste Zangers. Je bent daar helemaal niet mee bezig.”

Meer DenD