Roy ontsnapt aan financieel drama

Door: Tanja Brouwer
12-10-2019

Kledingwinkel Rojami’s is niet meer. Het mode-imperium van Roy Donders werd in 2018 officieel failliet verklaard. Verschrikkelijk voor Roy want na jaren van hard werken hield hij enkel een schuld over van 159.993 euro.  Maar nu heeft de Brabander eindelijk een meevaller gekregen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Schuldeisers

Het faillissement moest onderzocht worden, want als bleek dat Rojami’s failliet is gegaan door onbehoorlijk bestuur zou Roy privé aansprakelijk worden gesteld voor de schuld. De schuldeisers moesten dan dus betaald worden vanuit zijn privévermogen. Gelukkig blijkt hier geen sprake van te zijn en omdat er niets meer valt te halen bij de modeketen krijgen de 23 schuldeisers hun geld niet terug.

Dat betekent niet dat Roy niets meer hoeft terug te betalen. Hij heeft namelijk ook een lening bij de bank staan van 65.000 euro en deze zal hij volledig moeten aflossen. Daarnaast heeft hij nog ergens anders een bedrag openstaan, waardoor de stylist nog 89.000 euro moet terugbetalen aan in totaal 22 crediteuren. Een enorm bedrag, maar Roy is inmiddels alweer hard aan het werk om zijn succes terug te krijgen én natuurlijk geld te verdienen om de schulden af te lossen. Zo is was hij te zien in Expeditie Robinson, wil hij zijn zangcarrière weer oppakken en heeft hij samen met een beddenfabrikant een boxspring ontworpen.

Meer DenD