RTL Boulevard over toekomst Veronica Inside

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Een opmerking van Johan Derksen in het voetbalprogramma ‘Veronica Inside’ afgelopen week heeft voor een hoop commotie gezorgd. Het zorgde niet alleen voor enkele boze kijkers. Ook sommige adverteerders trekken zich nu terug en sommige voetballers geven aan niet meer aan tafel te willen schuiven. In RTL-boulevard werd besproken of deze ophef het eind van Veronica Inside zou kunnen betekenen.

‘Verder als non-profit organisatie?’

De presentatrice en oud-hockeyster Fatima Moreira De Melo geeft aan te denken dat als geen voetballer meer geïnterviewd wil worden, dit wel zeer slechte reclame is. Ze noemt het ‘een voetbalprogramma zonder kern’. Rob Goossens die bij Boulevard werkzaam is als mediadeskundige geeft aan dat de interviews niet het belangrijkste deel van het voetbalprogramma zijn. Voor de adverteerders die wegvallen denkt hij aan de oplossing om verder te gaan als non-profit organisatie. Echter, vertelt Rob: ,,Als commerciëel programma moet je je wel wat aantrekken van wat de buitenwereld vindt.”

Reactie van Talpa

De opmerking leverde een lijst op aan boze BN’ers, voetballers en adverteerders. Onder andere zangeres Anouk, theatermaker Albert Verlinde, het Nederlands Elftal, de Oranje Leeuwinnen en de KNVB spreken zich erover uit en delen ‘Veronica Offside’. Een woordvoerder van Talpa laat weten: ,,De uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel. Veronica is voor de vrijheid van meningsuiting en tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen.”  

Johan Derksen reageert

Johan Derksen reageerde afgelopen week: ,,Weet je. Ik zit daar mijn mening te verkondigen en dat zal ik blijven doen tot de laatste snik. (…) Dit is weet een storm in een glas water die wel overwaait. Morgen is er weer een andere rel. (…) De reclameblokken zijn toch lang en de grap was goed.”

Tags

ALBERT VERLINDEBOULEVARDJOHAN DERKSENROB GOOSSENSRTLRTL BOULEVARDTALPAVERONICAVERONICA INSIDE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck