Ruud de Wild kan al zijn passies kwijt in nieuw tv-programma

Door: DitjesDatjes
20-02-2021

Voor Ruud de Wild is zijn nieuwe programma Ingelijst naar eigen zeggen op het lijf geschreven. De presentator en kunstenaar kan er namelijk twee van zijn grootste passies, kunst en muziek, in kwijt. In het programma, vanaf maandag te zien bij de KRO-NCRV op NPO 1, praat Ruud met lijsttrekkers van verschillende politieke partijen over hun leven en favoriete muziek. Van de ‘soundtracks van hun leven’ maakt hij vervolgens een schilderij.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“We zijn gaan brainstormen omdat ik graag weer een programma met lijsttrekkers wilde maken”, zegt de presentator tegen het ANP. “Toen kwam het idee om het in mijn atelier in Amsterdam te doen en met ze te praten over bijzondere songteksten en daarna met die spreuken aan de haal te gaan. Muziek is de rode draad in mijn leven en als grafisch vormgever was het helemaal mooi dat al die werelden samenkwamen.”

Daarnaast houdt Ruud van diepgaande gesprekken. “Ik ben als ondervrager oprecht geïnteresseerd in mensen. Ik wil graag het fijne ervan weten, weten wat mensen beweegt en ga graag de diepte in. Het grappige is, en dat heb ik ook echt geleerd van deze serie, is dat je eigenlijk iedereen persoonlijk leert kennen als je zo’n gesprek voert. Ook politici.”

Andere planeet

Met politici gaat de presentator graag in gesprek omdat hij soms het idee heeft “dat ze op een andere planeet zitten.” Ze hebben geen idee over muziek of wat er verder nog in Nederland speelt, vindt Ruud. “Maar als je ze dan spreekt in een andere setting merk je dat dat helemaal niet zo is.”

Door de mediatraining die lijsttrekkers hebben gehad weet de presentator naar eigen zeggen heen te prikken. “Die training heb ik zelf ook gehad. Ik ken alle trucjes”, zegt hij lachend. “Ik bedank ervoor om daarin mee te gaan. Anders wordt het een soort obligaat talkshowpraatje.”

Kopstukken

In Ingelijst zitten volgens Ruud geen obligate talkshowpraatjes. Met lijsttrekkers als Geert Wilders, Sigrid Kaag en Gert-Jan Segers heeft hij opvallend openhartige gesprekken gehad. “Door iedereen ben ik verrast, ze zijn allemaal heel open en eerlijk geweest. Ik heb ook een mooi lijstje met kopstukken mogen interviewen. Wel jammer dat Mark Rutte niet is gelukt, maar die neemt niks aan natuurlijk.”

Of de Radio 2-dj weer vaker klussen voor televisie gaat doen, weet hij niet. “Ik leef met de dag. Ik vind radio ontzettend fijn om te doen en dat past goed bij me. Wat er verder nog komt, geen idee. Zolang het maar met muziek te maken heeft, dat is toch de grote verbindende factor voor mij.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD