Ruud over therapieën: ,,Je lelijke kant wordt zichtbaar”

Door: Tanja Brouwer
17-07-2019

Ruud de Wild heeft zich door de jaren heen goed leren kennen. De Radio dj weet wat het is om niet goed in je vel te zitten. Hij heeft namelijk meerdere depressies gehad, heeft daarvoor medicijnen geslikt en is in therapie gegaan. Hoewel de therapie heeft geholpen, vond hij het erg pittig.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Donker

Een gebroken hart is Ruud de Wild niet vreemd. Onlangs brak Olcay Gulsen, met wie hij enkele maanden een relatie had, met hem. De reden? Door het overlijden van een dierbaar persoon kwam ze erachter dat ze meer tijd wil hebben voor zichzelf en niet een ander wil ‘entertainen’. Daarom maakte ze het uit met Ruud en focuste ze zich enkel nog op zichzelf.

,,Ik weet van mezelf dat ik donker kan zijn”, vertelt Ruud openhartig in het nieuwe boek Omgaan met druk: Leer van toppresteerders en inzichten uit de haptonomie. ,,Ik heb nier dan ook allerlei soorten therapieën voor gevolgd.” De dj vertelt ook dat hij bekend is met antidepressiva, maar dat het medicijn niet werkte. ,,Dit deed echter niet wat het moest doen en ik kreeg er zelfs suïcidale gedachtes van.”  Therapie werkte wél goed. ,,Gedurende verschillende vormen van therapie heb ik geleerd om echte emoties te voelen en deze ook te durven benomen. De lelijke kanten van jezelf worden in zulke omstandigheden erg zichtbaar.”

Door al die therapieën heeft Ruud mogelijk tips en handvatten gekregen waardoor hij goed om kan gaan met de break-up en afwijzing van Olcay.

Meer DenD