Ruzie Britse royals en BBC escaleert

Ruzie Britse royals met BBC
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Britse royals vinden dat de BBC te ver is gegaan met de tweedelige documentaire The Princess and the Press. Uit woede voor deze documentaire hebben prins William en Kate Middleton de BBC verboden om het kerstliedconcert uit te zenden. Betekent dit het einde van de samenwerking met BBC?

Prins William en Kate Middleton hebben de BBC verboden hun kerstspecial uit te zenden nadat de tweedelige serie The Princess and the Press maandagavond werd uitgezonden.

‘Opgeblazen en ongefundeerd’

In een gezamenlijke verklaring laten de Queen, Charles, Camilla, William en Kate weten dat het ’teleurstellend’ is dat de staatsomroep ervoor heeft gekozen om aandacht te schenken aan de vermeende ruzie tussen de broers Harry en William. Volgens hen zijn de beweringen ‘opgeblazen en ongefundeerd’.

De kerstinzamelingsactie voor liefdadigheid, georganiseerd door Kate terwijl William toekijkt in Westminster Abbey, zal in plaats daarvan worden uitgezonden door ITV.

Einde samenwerking met BBC?

,,Het was allemaal geregeld om op BBC1 te komen, maar het werd de afgelopen dagen verwisseld vanwege de vreselijke ruzie over de documentaire”, aldus een insider in The Sun. ,,En het zal waarschijnlijk nog veel erger worden tussen de koninklijke familie en de BBC voordat ze beter worden, aangezien het tweede deel van de documentaire verder dreigt te gaan.”

Betekent dit het einde van de samenwerking met BBC? ,,Bijna alles wat te maken heeft met de koninklijke familie, wordt automatisch uitgezonden op de BBC als landelijke omroep. Maar nu lijkt het erop dat de royals in de toekomst meer met ITV zullen gaan samenwerken”, aldus de insider.

De bron zei dat ITV blij verrast was door de plotselinge wijziging. ,,ITV was zeer verrast, maar verheugd om de late oproep te krijgen voor deze exclusieve aanbieding. Het wordt een fantastisch kerstliedconcert dat tv-goud zal zijn voor de kijkers thuis.”

Tags

BBCBritse RoyalsHarry en MeghanKate Middletonmeghan marklePrins HarryPrins WilliamQueen ElizabethWilliam en Kate

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie