Ruzie in Expeditie Robinson: Frits Wester krijgt volle laag

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De eerste ‘ruzie’ in Expeditie Robinson is een feit: Frits Wester, die vorige week bij de eilandraad een sneer uitdeelde aan zijn teamgenoten, heeft de volle laag gekregen. ,,De enige die het over social media heeft gehad, ben jíj!”

Het was vorige week een pijnlijke exit voor Irene van der Laar. Hoewel ze tijdens de proeven zichzelf opofferde voor de groep, kreeg ze bij de eilandraad een dolk in haar rug. Alle mannen stemden haar weg, waardoor ze moest vertrekken naar afvallerseiland.

Verkeerde keelgat

Frits bekende dat hij het jammer vond dat Irene wegging. Hij stelde dat hij met Irene boeiende gesprekken kon voeren, terwijl de rest van de groep over TikTok en Instagram praat. En die opmerking schoot bij zijn teamgenoten volledig in het verkeerde keelgat.

‘Niet oprecht’

,,Ik vond het niet oprecht wat jij gezegd hebt Frits”, zegt Radmilo de volgende ochtend. Guido Spek is het daar volledig mee eens. ,,Frits, we hebben het over je eerste huwelijk gehad, je tweede huwelijk, over vis, over Terschelling, over boten… De enige die het over social media heeft gehad, ben jíj!”

Ruzie

Frits legt uit dat hij bedoelde te zeggen dat hij de gesprekken met Irene gewoon erg gaat missen. ,,Omdat ik onze gesprekken zo fijn vond, omdat wij het ook hebben over de verwerking van een echtscheiding, over het opvoeden van kinderen die jullie leeftijd hebben”, zegt hij. ,,En toen verkleinde ik dat een beetje tot Instagram, waar wij dus helemaal geen verstand van hebben.”

Roosmarijn Wind, die bij de eilandraad al liet merken dat ze de opmerking van Frits belachelijk vond, wil ook nog graag iets zeggen. ,,Soms begrijp ik ook dingen niet die jij zegt, maar ik laat je wél in je waarde. En dat is denk ik een beetje het verschil. Dat wilde ik alleen nog zeggen.”

Roosmarijn in tranen

Frits voelt de bui al hangen dat al zijn teamgenoten hem weg gaan stemmen en probeert hen op een ander idee te brengen. Roosmarijn beschikt nog over een kansmunt, waarmee ze terug kan komen in het spel als ze weggestemd wordt. Frits stelt voor dat iedereen op haar stemt, waardoor niemand het eiland hoeft te verlaten. Roosmarijn weet niet wat ze hoort en loopt huilend weg.

En helaas: zijn plannetje heeft niet geholpen. Bij de eilandraad stemt alleen Frits op Roosmarijn; de rest heeft op Frits gestemd. Roosmarijn kan het niet laten om nog een sneer aan hem uit te delen. ,,Fysiek ben je het minst sterk en je hebt me vandaag voor de bus gegooid.”

Tags

EXPEDITIE ROBINSON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck