S10 praatte zichzelf moed in vlak voor songfestivaloptreden

Door: DitjesDatjes
10-05-2022

S10 moest even al haar kracht bij elkaar rapen vlak voor ze het podium op ging voor de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. De zangeres voelde zich kwetsbaar maar praatte zichzelf moed in, zo verklaarde ze op de afsluitende persconferentie het feit dat ze een beetje emotioneel werd aan het einde van haar liedje.

“Ik denk dat het liedje al kwetsbaar is en de show is dat ook. Vlak voordat ik het podium op ging dacht ik: hoe ga ik dit doen? Ik moest alle moed bij elkaar rapen en tegen mezelf zeggen: fuck it, ik ga hier van genieten en dit verhaal vertellen zodat mensen zich gezien voelen”, zei de zangeres.

S10 vertelde ook dat ze nog niet altijd haar verdriet kan accepteren. “En dat kwam een beetje over me heen op het podium. Ik ben opgelucht en trots op mezelf maar ook op mijn team.”

Doodnerveus

Dat Nederland ook nog eens als laatste finalist werd omgeroepen was extra slopend, zei S10. “Ik was echt doodnerveus. Ik vond het heel zwaar. Maar daarna vertelde mijn team me dat het vandaag 10 mei was, dat ik als tiende werd genoemd, mijn naam S10 is en op mijn microfoon het nummer tien stond. Dus er is iets met het nummer tien. Het is allemaal goed.”

Na afloop van de persconferentie lootte S10 een plekje in de eerste deel van de finale.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD