Sander Schimmelpenninck stopt: verkiest zijn vriendin boven werk

Sander Schimmelpenninck
Door: Eva Steins
14-09-2020

Sander Schimmelpenninck stop als hoofdredacteur bij de Quote. Hij geeft aan meer tijd te willen voor zijn vriendin en gaat gedeeltelijk in Zweden wonen. Hij laat weten de kritiek die hij over zich heen kreeg slecht te trekken: ,,Beviel me buitengewoon slecht.

Zeven jaar

Na zeven jaar bij de Quote te hebben gewerkt zet hij er een streep onder. Dit laat Sander weten in een openhartig bericht op zijn Instagram: ,,Zeven jaar is lang, en al helemaal voor een millennial zonder zitvlees. Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken. “

Kritiek

Ook laat hij weten moeite te hebben met de kritiek die hij over zich heen heeft gekregen na zijn blunder. Hij noemde Prinses Alexia (15) ‘de lekkerste’, een opmerking die hem duur is komen te staan. Hij lag flink onder vuur en zegt hierover: ,,Het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht.” Ook zegt hij meer tijd met zijn vriendin te willen doorbrengen.

,,Daarnaast wil ik mijn vriendin, die haar bedrijf in Zweden heeft, méér kunnen zien. En dus ga ik mijn leven met wat meer vrijheid inrichten. Ik zal, onder meer vanuit Scandinavië, gaan schrijven voor de Volkskrant, waar ik al columnist was.”

View this post on Instagram

Vorige week kreeg ik van allerlei mensen op LinkedIn felicitaties voor mijn work anniversary – alweer 7 jaar bij Quote. Zeven jaar is lang, en al helemaal voor een millennial zonder zitvlees. Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken. Die keuzes hangen ook samen met mijn persoonlijke leven; het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht. Daarnaast wil ik mijn vriendin, die haar bedrijf in Zweden heeft, méér kunnen zien. En dus ga ik mijn leven met wat meer vrijheid inrichten. Ik zal, onder meer vanuit Scandinavië, gaan schrijven voor de Volkskrant, waar ik al columnist was. Daarnaast zal ik blijven presenteren en opiniëren, en met mijn maatjes Jaap en Titus het podcastlabel dat rondom onze succesvolle @zelfspodcast is ontstaan verder uitbouwen tot een heus mediabedrijf. Andere projecten zijn nog te prematuur om over op te scheppen. Ik heb met ontzettend veel plezier bij Quote gewerkt, in een tijd waarin het medialandschap enorm is veranderd. Mij is door Hearst, als uitgever van Quote, alle kansen gegeven om me te ontwikkelen, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het was waarschijnlijk de mooiste baan van mijn leven. Quote heeft zich tegelijkertijd ook ontwikkeld. We hebben succesvol nieuwe initiatieven opgezet zoals Quote Talks, video en podcasts. Ondertussen stijgt ons aantal abonnees, laten we zeer stabiele cijfers zien en staan we er gewoon hartstikke goed voor. Maar voor mij liggen de uitdagingen en kansen nu buiten de muren van Quote.

A post shared by Sander Schimmelpenninck (@sanderschimmelpenninck) on

LEES OOK:

Sander: ‘Op1 was een ingewikkeld verhaal’

Meer DenD