Sanne Wallis de Vries: 22.00 uur sluitingstijd is niet werkbaar

Door:
24-01-2022

DEN HAAG (ANP) – Een sluitingstijd van 22.00 uur “is voor veel theaters en gezelschappen niet tot heel moeilijk werkbaar”. Dat zegt Sanne Wallis de Vries, cabaretière en mede-initiatiefnemer van de protestactie Kapsalon Theater. Maandag lekte uit dat het kabinet mogelijk besluit om onder meer de culturele sector te openen tot 22.00 uur.

“Ik vind het onbegrijpelijk dat er voor de theatersector geen uitzondering wordt gemaakt”, zegt Wallis de Vries. “Als ze tot 23.00 uur open mogen blijven, dan maakt het alles uit voor de sector en niets uit voor het virus en de beleidsmakers.” De definitieve maatregelen worden dinsdagavond bij de coronapersconferentie bekendgemaakt.

Daarbij is open gaan niet rendabel als bezoekers anderhalve meter afstand moeten houden, denkt ze. “Kortom: als de voorwaarden zijn 22.00 uur sluiten en anderhalve meter afstand, dan betekent dat voor veel theaters dicht blijven. En voor veel bespelers niet spelen. Een wassen neus dus. En niemand begrijpt waarom.”

De andere initiatiefnemer van Kapsalon Theater, Diederik Ebbinge, sluit zich bij haar standpunten aan, zo is op zijn Twitteraccount te lezen. “Wij zijn heel benieuwd waarom dat uurtje extra open voor degenen die kunnen spelen niet mag. Dat helpt enorm! Het argument van Bruls: ‘tegelijk met de horeca, dat handhaaft beter’ telt niet”, vindt hij.

Met Kapsalon Theater werden verschillende theaters in Nederland vorige week woensdag omgebouwd tot een kapsalon, massagestudio of een schoonheidssalon, waar ook werd opgetreden.

 

ANP

 

 

Meer DenD