SBS zet streep door tv-comeback Frank Jansen: ‘Serie op laatste moment afgezegd’

Streep door serie Frank Jansen
Door: Charlotte Wijnen
12-05-2022

Frank Jansen heeft in samenwerking met SBS 6 de afgelopen tijd in het geheim gewerkt aan zijn grote tv-comeback. Alles was al geregeld en tóch zette SBS6 op het laatste moment een streep door de serie. Wat de reden daarvan is blijft ook voor Frank een raadsel, maar het lijkt wel het definitieve einde te zijn van zijn tv-carrière.

Nadat zijn tv-carrière samen met Rogier Smit uiteen spatte, besloot Frank niet bij de pakken neer te gaan zitten en begon hard te werken aan zijn comeback op televisie. Er werden zelfs in het grootste geheim gesprekken met SBS 6 gevoerd voor een zesdelige serie met Frank in de hoofdrol.

Ramp in Saint-Tropez

De serie had alles te maken met de ramp die hem vorig jaar overkwam toen zijn woonplek in Saint-Tropez grotendeels werd verwoest door een bosbrand. Zijn huis bleef gelukkig gespaard, maar het hele terrein brandde verder af. Frank had vooral veel verdriet vanwege het verlies van zijn tuinhuis, want daar had hij zijn personeel in wonen.

Omdat zijn personeel nu geen plek heeft om te wonen, is hij druk bezig om een nieuw tuinhuis te laten bouwen. ,,Ik ben met aannemers bezig om dat te gaan bouwen, daarom ben ik in Frankrijk. Aanvankelijk zou dat allemaal gefilmd worden, maar dat is op de een of andere rare manier niet doorgegaan”, vertelt hij in weekblad Weekend.

Serie ‘Frank Uit De Brand’

SBS 6 kwam met het idee om de serie ‘Frank Uit De Brand’ te maken. ,,Zij kwamen er zelf mee. Ik ging naar ze toe en heb zitten praten. Marijke Schaaphok als producent die het zag zitten om te maken. Ze had een hele verhaallijn geschreven.”

Zo had Frank bedacht dat de dochter van oud-SP-leider Emile Roemer zou komen helpen, Catherine Keyl zou komen logeren en ook medium Liesbeth van Dijk zou langs komen. Alles was geregeld, maar toch werd er op het laatste moment een streep doorgezet.

‘SBS 6 zei opeens nee’

,,Toen zei SBS 6 opeens nee. Misschien vonden ze het wat veel. Het was de bedoeling dat het mijn comeback op televisie zou worden”, aldus Frank, die ook geen idee heeft waarom het niet doorgaat. Op de vraag of RTL wellicht nog interesse heeft, antwoordt hij: ,,Geen idee. Marijke Schaaphok loopt ermee te leuren, ik doe dat niet zelf. Ik ben nu maar gewoon begonnen hier in Frankrijk met de herbouw.”

Meer DenD