SCHOKKEND: Burgemeester Almere maakt vriendin zwanger en laat haar in de steek

Franc Weerwind
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De burgemeester van Almere, Franc Weerwind, zit diep in de problemen omdat hij een puinhoop maakt van zijn privéleven.

Deze week heeft hij de fractievoorzitters in zijn gemeente tekst en uitleg gegeven over zijn escapades. De burgervader heeft aangekondigd weer vader te worden. Hij krijgt een buitenechtelijk kind bij een vrouw met wie hij inmiddels geen relatie meer heeft.

Hij krijgt  een buitenechtelijk kind in aantocht bij een vrouw met wie hij inmiddels geen relatie meer heeft.

 

Weerwind is op dit moment nog getrouwd met de moeder van zijn kinderen. De scheidingsprocedure is wel al in gang gezet, maar nog niet afgerond. Ondertussen had de burgemeester van Almere dus een buitenechtelijke relatie.

Soulmate

Deze vriendin had een kinderwens en samen besloten zij en de burgemeester daaraan invulling te geven. Inmiddels is zij in verwachting van een dochtertje. Echter Weerwind is alweer vertrokken. Met de aankondiging: ,,Ik heb mijn soulmate gevonden”, liet hij de vrouw als een baksteen vallen.

De privéomstandigheden van de D66-burgemeester kwamen op straat te liggen toen een kennis van de vrouw die zwanger is, het verhaal op internet plaatste. Daardoor werd hij gedwongen de raad te informeren.

Volgens Omroep Flevoland wil de gemeenteraad nog niet oordelen over de handelswijze van de burgemeester. De fractievoorzitters vinden het een privékwestie. Ze laten weten dat ze Weerwind beoordelen op zijn functioneren als burgemeester en niet op zijn privékeuzes.

Tags

ALMEREFRANC WEERWIND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck