SCHOKKEND: Lichaam Jürgen Conings gefilmd

Lichaam Jurgen Conings gefilmd
Door: Charlotte Wijnen
22-06-2021

Na een wekenlange jacht is het lichaam van de vermiste militair Jürgen Conings afgelopen weekend gevonden. Maar nu is er wel een héle schokkende video opgedoken…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tot het einde in gevechtsmodus

Er is een video opgedoken waar het levenloze lichaam van Conings te zien is. Hij heeft zijn complete outfit nog aan en zijn handen zijn al verkleurd.

Conings draagt een kogelvrij vest en naast hem ligt een jachtgeweer, wat erop duidt dat de man tot het einde in ‘gevechtsmodus’ was. Zoals onderzoekers al vermoedden, was Conings zwaar bewapend en zeer gevaarlijk.

Einde van nachtmerrie

De vondst van het lichaam van Jürgen Conings, die het gemunt zou hebben op de ondergedoken Belgische topviroloog Marc van Ranst, betekent het einde van een nachtmerrie voor Van Ranst en zijn familie.

,,Ik ben opgelucht voor mijn familie. Het dreigingsniveau zal ook lager zijn nu. Maar we mogen niet vergeten dat hij ook een gezin achterlaat”, aldus de viroloog, die wekenlang met zijn gezin onderdook.

‘Dubbel gevoel’

De vriendin van Conings zit met een ‘dubbel gevoel’ na zijn dood. ,,Enerzijds is ze blij dat de beproeving voorbij is en dat er geen andere slachtoffers vielen, maar ze is natuurlijk haar partner kwijt”, aldus haar advocaat Bert Partoens op de Vlaamse Radio 1. ,,Mijn cliënte is in een enorme storm terechtgekomen.”

Meer DenD