Vriendin militair Jürgen Conings heeft ‘dubbel gevoel’ bij zijn dood

Jurgen Conings
Door: Charlotte Wijnen
21-06-2021

De vriendin van de gevonden militair Jürgen Conings kreeg zondagochtend het nieuws te horen dat het lichaam van haar partner gevonden was. Sindsdien zit ze met een ‘dubbel gevoel’.

‘Enorme storm’

,,Enerzijds is ze blij dat de beproeving voorbij is en dat er geen andere slachtoffers vielen, maar ze is natuurlijk haar partner kwijt”, aldus haar advocaat Bert Partoens op de Vlaamse Radio 1. ,,Mijn cliënte is in een enorme storm terechtgekomen.”

En wat het nóg erger voor haar maakt: twee dagen geleden werd de vrouw opgepakt en een nacht in de cel opgesloten. Er werd gedacht dat ze haar partner Conings verborgen hield. Toen de politie bij haar thuis aanklopte, wilde ze net naar haar werk gaan. Dat meldt Het Nieuwsblad.

In de cel

Vervolgens werd ze meegenomen voor verhoor en moest uiteindelijk een nacht in de cel doorbrengen. ,,Ze heeft niets te maken met wat Conings gedaan heeft. Ze was niet op de hoogte, en ze heeft hem niet geholpen”, aldus Bert Partoens. Volgens hem had ze minstens evenveel vragen als de rest.

Toen de vrouw het nieuws te horen kreeg dat er een lichaam gevonden was en dat het mogelijk om haar partner ging, kreeg ze een ‘dubbel gevoel’. Ze is opgelucht dat er niet meer slachtoffers vielen. ,,Maar anderzijds heeft ze natuurlijk zeven jaar lang een relatie gehad met deze man. Ze is nu haar partner verloren.”

Wekenlange jacht

De autoriteiten hebben wekenlang jacht gemaakt op de militair. Tastbaar resultaat bleef uit. De geradicaliseerde Conings met extreemrechtse ideeën had succesvol wapens gestolen uit een legerdepot. De falende zoektocht had echter fatale gevolgen kunnen hebben, omdat Conings een getrainde en bewapende vechtmachine was.

Meer DenD