Schoonvader Max Verstappen verder in het nauw: ‘Verborg sieraden van president’

Nelson Piquet verduisterde voor 1 miljoen aan juwelen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er is een hoop te doen rond Nelson Piquet, de schoonvader van Max Verstappen. Braziliaanse media hebben naar buiten gebracht dat hij sieraden van de president heeft verborgen. Het nieuws komt een paar dagen na bekend werd dat hij een boete van omgerekend 900.000 euro heeft gekregen voor racistische opmerkingen over Lewis Hamilton.

De Braziliaanse oud-coureur Nelson Piquet, drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, heeft van een Braziliaanse rechtbank een boete van 5 miljoen Braziliaanse real, omgerekend bijna 900.000 euro, gekregen voor racistische opmerkingen over Lewis Hamilton. Piquet maakte beledigende opmerkingen over Hamilton in een podcast die in november 2021 werd opgenomen, maar pas vorig jaar zomer naar buiten kwam.

Max Verstappen

Nelson schreef in een verklaring dat hij nooit de intentie had iemand te beledigen. Ook Max Verstappen nam het voor zijn schoonvader op. ,,Ik ken Nelson goed en heb al heel wat tijd met hem doorgebracht en hij is absoluut geen racist”, zei Verstappen toen de zaak afgelopen zomer naar buiten kwam. ,,Hij is een aardige en relaxte kerel, maar hij had dat woord niet moeten gebruiken. Het is beledigend en zeker in de huidige tijd kan dat echt niet meer.”

Miljoen euro

Nu brengen Braziliaanse media opnieuw schokkend nieuws over Nelson Piquet. Oud-president Jair Bolsonaro zou sieraden en andere spullen die hij tijdens zijn ambtsperiode als president had gekregen, hebben bewaard in een boerderij van Nelson. Er zouden tientallen dozen met bezittingen bewaard zijn in het pand, dat zich in Lago Sul bevindt. Het zou gaan om sieraden ter waarde van omgerekend een miljoen euro, meldt Carta Capital. Zit Nelson Piquet in de problemen?

Tags

KELLY PIQUETMAX VERSTAPPENNELSON PIQUET

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie