Serena Williams steunt goede vriendin Meghan

Door: DitjesDatjes
08-03-2021

Serena Williams heeft het opgenomen voor haar “onbaatzuchtige” vriendin Meghan. De tennister noemt de hertogin van Sussex een persoon die haar leven “met veel empathie en inlevingsvermogen leidt”. Dat heeft Williams op Twitter geplaatst, vlak nadat zondagavond in Amerika het interview met Meghan werd uitgezonden. De hertogin kreeg op sociale media veel kritiek, omdat ze zich behoorlijk kritisch uitliet over het Britse koningshuis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ze leert mij elke dag hoe je oprecht moet zijn”, schrijft de tennisser. “Haar woorden laten zien hoeveel pijn en narigheid ze heeft moeten doorstaan.”

Williams schrijft dat ze het seksisme en racisme waar Meghan dagelijks mee te maken krijgt, herkent. “Het is onze plicht om kwaadaardige, ongegronde roddels en roddeljournalistiek af te keuren. De mentale consequenties van systematische onderdrukking zijn slopend, zorgen voor isolatie en zijn te vaak dodelijk.”

Williams sluit af met een boodschap voor alle ‘dochters’ op de wereld, ook die van Meghan. De hertogin maakte in het interview bekend in verwachting te zijn van een meisje. “Ik wil dat Meghans dochter, mijn dochter en jouw dochter in een wereld levend die wordt geleid door respect.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD