Serie One Day At A Time opnieuw gecanceld

Door: DitjesDatjes
25-11-2020

Na een eerdere reddingsactie door zender Pop lijkt het doek opnieuw te vallen voor sitcom One Day At A Time. In 2019 zette Netflix al na drie seizoenen een streep onder de serie over de drie generaties van de familie Alvarez, en één seizoen later gaat ook Pop niet meer door met de comedy.

Fans waren destijds woedend op de streamingservice voor het stopzetten van de show, die werd geprezen om de positieve manier waarop het een Cubaans-Amerikaans gezin met beperkte financiële middelen liet zien. Netflix stelde dat het naar oplossingen had gezocht, maar er uiteindelijk simpelweg niet genoeg mensen naar de show keken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

One Day At A Time was een reboot van een serie met diezelfde titel uit de jaren zeventig, die ging over een alleenstaande moeder en haar dochters. Net als het origineel kwam ook de nieuwe versie van de comedy uit de hoge hoed van Norman Lear, de inmiddels 98-jarige producent die al flink wat sitcomhits op zijn naam heeft staan. Ook een van de hoofdrolspelers is aardig op leeftijd: Broadwayster Rita Moreno, die oma Lydia speelt, viert komende maand haar 89e verjaardag.

Showrunner Gloria Calderón Kellett liet dinsdag weten de moed nog niet te hebben opgegeven voor weer een nieuw honk voor de serie, die volgens Variety door productiehuis Sony flink wordt rondgeshopt. Ze deelde ook een artikel uit de New York Times over latino’s in Hollywood en schreef daarbij: “Weet dat er een direct verband is tussen hoe we op televisie getoond worden en hoe we worden behandeld.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD